| Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése |
| Szerző |
Üzenet |
takimobil Frissen regisztrált

|
Elküldve: Vas. Aug. 22, 2010 03:22 Hozzászólás témája: |
|
|
Sziasztok,
Nem lenne esetleg Moov 310-hez rom-otok.
Nagyon megköszöném. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Gep Frissen regisztrált

Csatlakozott: 2010.07.08., Csütörtök, 11:08 Hozzászólások: 10 PDA: Nokia N80, HTC Touch Diamond, Mio Moov Black (N191)
|
Elküldve: Vas. Aug. 22, 2010 00:11 Hozzászólás témája: Re: Mio Moov Black (N191) ROM |
|
|
| TOM3R írta: | Szia!TOM3R vagyok és velem beszéltél e-mailben.
Mielőtt visszaírtál,már megtaláltam az anyagot.Nem ilyen típusú készülékkel gyűlt meg a bajom,hanem MOOV 400-al.z a jó,hogy nincs SD kártyahely,és r*hadtul semmit nem lehetett kezdeni vele.De legalább volt egy 30ezer ft-os elemlámpám aminek nagyon örültem.
Szétkaptam a készüléket,a cuccok benne szinte ugyan az,amit te fényképeztél,annyi különbséggel,hogy a tiedbe nagy alaplap van,ebbe meg csak a fele és minden a másik oldalon volt.Nagy nehezen lekapartam a fém burkolatot,úgy hogy legalább ne szakítsam el a kijelzőhöz vezető szalagot.28 helyen csináltam zárlatot,de semmi.Feladtam,oké majd szervízben Jani bácsi megmondja a frankót és szép kis összegért kicseréli az alaplapot.
Letettem az asztalra,megpróbálom dugdosni USB-re.Semmi életjel.
Fél óra múlva (bekapcsolva hagytam),kikapcsolt a kijelző készenlétibe,gondoltam rádugom,hátha lesz valami.Monitort nem nyomtam be,rádugtam és mivel a hangfal be volt kapcsolva hallottam a pittyegést....azt hittem magam alá élvezek szó szerint.Nem lett volna kezvem 10ezreket kifizetni egy hülyeség miatt.
A lényeg az,hogy játszani kell vele az USB-n,egyszer majd elkapja és megspórolunk egy jó kis izzadós szétszerelést.
TOM3R voltam a hegyekből! |
Igen mas kulfoldi forumokon jegyzik ezt a lehetoseget is (Nem N191-es keszulek eseteben). En N191-es nem tudtam alkalmazni. Ott barmikor tudtam produkalni, hogy kapcsolodjon a keszulek USB-n keresztul a szamitogephez jott is az USB hang de vegul mindig egy nem mukodo eszkozt kaptam amit a windows nem tudott kezelni. Probaltam XP-n Vista-n 7-esen tobb gepen is. Minden hol ez volt az eredmeny. Igy maradt az altalam leirt megoldas.
A lenyeg, hogy sikerult zoldagra vergodnod!
Minden jot!
Udv! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
TOM3R Frissen regisztrált

|
Elküldve: Pént. Aug. 20, 2010 09:46 Hozzászólás témája: Re: Mio Moov Black (N191) ROM |
|
|
Szia!TOM3R vagyok és velem beszéltél e-mailben.
Mielőtt visszaírtál,már megtaláltam az anyagot.Nem ilyen típusú készülékkel gyűlt meg a bajom,hanem MOOV 400-al.z a jó,hogy nincs SD kártyahely,és r*hadtul semmit nem lehetett kezdeni vele.De legalább volt egy 30ezer ft-os elemlámpám aminek nagyon örültem.
Szétkaptam a készüléket,a cuccok benne szinte ugyan az,amit te fényképeztél,annyi különbséggel,hogy a tiedbe nagy alaplap van,ebbe meg csak a fele és minden a másik oldalon volt.Nagy nehezen lekapartam a fém burkolatot,úgy hogy legalább ne szakítsam el a kijelzőhöz vezető szalagot.28 helyen csináltam zárlatot,de semmi.Feladtam,oké majd szervízben Jani bácsi megmondja a frankót és szép kis összegért kicseréli az alaplapot.
Letettem az asztalra,megpróbálom dugdosni USB-re.Semmi életjel.
Fél óra múlva (bekapcsolva hagytam),kikapcsolt a kijelző készenlétibe,gondoltam rádugom,hátha lesz valami.Monitort nem nyomtam be,rádugtam és mivel a hangfal be volt kapcsolva hallottam a pittyegést....azt hittem magam alá élvezek szó szerint.Nem lett volna kezvem 10ezreket kifizetni egy hülyeség miatt.
A lényeg az,hogy játszani kell vele az USB-n,egyszer majd elkapja és megspórolunk egy jó kis izzadós szétszerelést.
TOM3R voltam a hegyekből!
| Gep írta: | | TOM3R írta: | | Hogyan földeljem le?Egy sima kis vezetékkel?Melyik chippet?Így tuti előjön a WinCE?mert nekem is ugyanez a problémám.:/ |
http://moovn191.uw.hu oldalon a [Home] szekcioban megtalalod a pontos leirast lepesrol lepesre. A foldelestol elojon az UBOOT menu. Kiprobaltam es azota beszeltem mar tobb emberrel is akik szinten igy oldottak meg a problemat. Javasolom szerezz be egy nagyitot is es legyel nagyon ovatos.
Sok sikert!
Udv! |
|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Gep Frissen regisztrált

Csatlakozott: 2010.07.08., Csütörtök, 11:08 Hozzászólások: 10 PDA: Nokia N80, HTC Touch Diamond, Mio Moov Black (N191)
|
Elküldve: Csüt. Aug. 19, 2010 23:06 Hozzászólás témája: Re: Mio Moov Black (N191) ROM |
|
|
| TOM3R írta: | | Hogyan földeljem le?Egy sima kis vezetékkel?Melyik chippet?Így tuti előjön a WinCE?mert nekem is ugyanez a problémám.:/ |
http://moovn191.uw.hu oldalon a [Home] szekcioban megtalalod a pontos leirast lepesrol lepesre. A foldelestol elojon az UBOOT menu. Kiprobaltam es azota beszeltem mar tobb emberrel is akik szinten igy oldottak meg a problemat. Javasolom szerezz be egy nagyitot is es legyel nagyon ovatos.
Sok sikert!
Udv! |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
TOM3R Frissen regisztrált

|
Elküldve: Pént. Aug. 13, 2010 00:01 Hozzászólás témája: Re: Mio Moov Black (N191) ROM |
|
|
| Gep írta: | Sziasztok!
Sikeresen tönkretettem a Moov Black (N191) készülékem. Modosult a PATHS.XML állomány így a készülék indulásakor nem indul el AppStartupSec.exe. Ezáltal hiába is kötöm össze USB-n keresztül a számítógéppel mert az eszköz kezelőben az USB háttértár ikonjánál egy sárga felkiáltójel lesz és 10 hibakódra hivatkozik (Az eszköz nem indítható el). Próbáltam az SD kártyás betöltéseket is KITT_EEU, KITT_USA, EEU és még sok másféle mappátt de SD kártyáról nem futnak le az indító fájlok. (Auto.exe, Auto.mscr) Lehet ezek indításáért is AppStartupSec.exe a felelős? Így ha a készüléket bekapcsolom csak egy hibaüzenetet kapok és nem tudok vele semmit se kezdeni:
MioPocket not found.
Some scripts are missing under:
\My Flash Disk\MioAutoRun\Scripts
Please re-copy files.
Elég jól körüljártam a neten a témát még egy járrható megoldást találtam. Szét kell szedni a készüléket az egyik chip lábát le kell földelni és akkor előjön a szervíz menü. Ez valóban működik is. Előjön a kék képernyős menü:
WinCE by SD (format)
WinCE by SD
WinCE by USB (format)
WinCE by USB
Exit
A problémám az, hogy nem találok sehol N191-eshez feltölthető ROM-ot (winceimg.bin, winceimg.cks)
Nem tudom esetleg valamelyik másik Mio készülékkel nem-e kompatibilis az N191-es? És akkor annak a RIM-ját tölteném rá. Pár helyen úgy emlegetik, hogy a Moov Black (N191) valójában a Knight Rider de a Knight Rider tipushoz sem találok ROM-ot. Szóval egy N191-es ROM kellene esetleg egy Knight Rider-é
Esetleg még az is segítség lenne, ha valahogy le tudnám menteni a készülékemről a saját ROM ját és abban átturiznám a PATHS.XML állományt (Csak egy útvonalat kéne módosítani) és visszatölteném a módosított ROM-ot. Erre valakinek van valami ötlete, hogyan tudnám megtenni?
Készülékem pontos adatai:
Mio Moov Black
N191
R01.3.9753.1020
PWA: KITT400_M
Üdv. |
Hogyan földeljem le?Egy sima kis vezetékkel?Melyik chippet?Így tuti előjön a WinCE?mert nekem is ugyanez a problémám.:/ |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Gep Frissen regisztrált

|
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Gep Frissen regisztrált

|
Elküldve: Vas. Júl. 25, 2010 14:10 Hozzászólás témája: Mio Black edition (N191) |
|
|
| takimobil írta: | Szia Gep
Szeretnék érdeklődni, esetleg sikerült megoldanod a problémát?
Én is igy jártam. |
Szia!
Sajnos még nem. Találtam egy másik fórumon egy embert aki a DiskRW image-ből előtudja állítani a Winceimg.bin és Winceimg.csk fájlokat ezzel feltudnám frissíteni a készülékem rendszerét az UBOOT menün keresztül. Már több embernek segített írtam neki, egyelőre még nem válaszolt ha esetleg a birtokomban lesznek a frissítő fájlok akkor azokat is közzé fogom tenni ,mert ehez a típushoz nem találni sehol a neten. Aztán az sem garantált, hogy ettől megjavul mert az elvileg az SMFlash memóriát írja felül mi pedig a NAND-ot piszkáltuk el. Egyelőre még nem adtam fel, ha más nem várok és előbb utobb csak lehet majd valamit találni hozzá a neten. Szervizbe több helyen is azt mondták tudják javítani, szóval javítható nekem nem sűrgős, majd lesz hozzá valami a neten és akkor megjavítom. Minden esetre ha valamit sikerül szereznem vagy plusz infóhoz jutok akkor azt közzé teszem a http://moovn191.uw.hu oldalon. Esetleg ha te megtudsz valamit légyszíves jutasd el hozzám. Sok sikert!
Üdv[/url] |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
takimobil Frissen regisztrált

|
Elküldve: Vas. Júl. 25, 2010 11:53 Hozzászólás témája: |
|
|
Szia Gep
Szeretnék érdeklődni, esetleg sikerült megoldanod a problémát?
Én is igy jártam. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Gep Frissen regisztrált

|
Elküldve: Kedd. Júl. 20, 2010 11:12 Hozzászólás témája: Mio Black edition (N191) tudásbázis |
|
|
| Megpróbálok egy Mio Black edition (N191) tudásbázist létrehozni a következő címen: http://moovn191.uw.hu |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Gep Frissen regisztrált

|
Elküldve: Szer. Júl. 14, 2010 12:34 Hozzászólás témája: |
|
|
Na oda jutottam, hogy szereztem, egy másik készüléket és DiskRW-vel lementettem az SMFlash memóriáját így kaptam egy 26 Mb-os fájlt. Ez mind szép és jó de ez a formátum nem egyezik a winceimg.bin formátumával. Van valakinek ötlete, hogyan tudnám ezt a fájlt előállítani?
Üdv |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
AccessDenied Frissen regisztrált

Csatlakozott: 2010.07.10., Szombat, 15:13 Hozzászólások: 2 PDA: moov 360, moov black, rac satnav
|
Elküldve: Hétf. Júl. 12, 2010 11:54 Hozzászólás témája: -- |
|
|
Sztem nem kaptam levelet, vagy nem tudom megnézni, igazából csak azért regeltem be ide, hogy elküldjem neked azokat a fájlokat ha kell, cs1958csb@fr33mail.hu-ra dobj egy mailt, és küldöm őket vissza. Lehet jobb lenne valami nyilvános fájlmegosztó oldalra feltöltenem... Egyébként ha nem sikerül, még lehet elő tudom keresni a srác számát, aki nekem visszahozott egy path.xml-t 5K+pk volt visszahozatnom...:@ |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Gep Frissen regisztrált

|
Elküldve: Hétf. Júl. 12, 2010 08:38 Hozzászólás témája: Re: -- |
|
|
| AccessDenied írta: | | Hali! Ez nem a Knight Rider típus, nem is indítja az sd-kártyáról a KITT_USA mappából az auto.exe-t, az sd kártyára EEU mappát kell létrehozni, és abból fog indulni az auto.exe, patx.xml-t vagy appstartupsec.exet pedig semmiféle körülmények között nem szabad módosítani (én is megjártamD:) Nálam van egy N191 Mio Moov Balck belső memcsijének kimásolt tartalma, ha gondolod átküldhetem, ha meg akarsz próbálkozni vele... |
Szia!
Igen jól megjártam én is, tanultam a leckéből Próbálta már az EEU mappát sajnos onnan sem indul el az auto.exe. Így már csak a ROM-os megoldás marad. Nagyon szépen megköszönném ha átküldenéd! Privátba küldöm az elérhetőségem. Ha esetleg jutok vele valamire akkor egy csokorba fogom a N191-el kapcsolatos tudásom és megosztom a többi internetezővel mert nagyon nem lehet találni ehez a tipushoz semmit a neten.
Minden jót!
Üdv |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
AccessDenied Frissen regisztrált

Csatlakozott: 2010.07.10., Szombat, 15:13 Hozzászólások: 2 PDA: moov 360, moov black, rac satnav
|
Elküldve: Vas. Júl. 11, 2010 13:06 Hozzászólás témája: -- |
|
|
| Hali! Ez nem a Knight Rider típus, nem is indítja az sd-kártyáról a KITT_USA mappából az auto.exe-t, az sd kártyára EEU mappát kell létrehozni, és abból fog indulni az auto.exe, patx.xml-t vagy appstartupsec.exet pedig semmiféle körülmények között nem szabad módosítani (én is megjártamD:) Nálam van egy N191 Mio Moov Balck belső memcsijének kimásolt tartalma, ha gondolod átküldhetem, ha meg akarsz próbálkozni vele... |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
Gep Frissen regisztrált

|
Elküldve: Pént. Júl. 09, 2010 09:00 Hozzászólás témája: Mio Moov Black (N191) ROM |
|
|
Sziasztok!
Sikeresen tönkretettem a Moov Black (N191) készülékem. Modosult a PATHS.XML állomány így a készülék indulásakor nem indul el AppStartupSec.exe. Ezáltal hiába is kötöm össze USB-n keresztül a számítógéppel mert az eszköz kezelőben az USB háttértár ikonjánál egy sárga felkiáltójel lesz és 10 hibakódra hivatkozik (Az eszköz nem indítható el). Próbáltam az SD kártyás betöltéseket is KITT_EEU, KITT_USA, EEU és még sok másféle mappátt de SD kártyáról nem futnak le az indító fájlok. (Auto.exe, Auto.mscr) Lehet ezek indításáért is AppStartupSec.exe a felelős? Így ha a készüléket bekapcsolom csak egy hibaüzenetet kapok és nem tudok vele semmit se kezdeni:
MioPocket not found.
Some scripts are missing under:
\My Flash Disk\MioAutoRun\Scripts
Please re-copy files.
Elég jól körüljártam a neten a témát még egy járrható megoldást találtam. Szét kell szedni a készüléket az egyik chip lábát le kell földelni és akkor előjön a szervíz menü. Ez valóban működik is. Előjön a kék képernyős menü:
WinCE by SD (format)
WinCE by SD
WinCE by USB (format)
WinCE by USB
Exit
A problémám az, hogy nem találok sehol N191-eshez feltölthető ROM-ot (winceimg.bin, winceimg.cks)
Nem tudom esetleg valamelyik másik Mio készülékkel nem-e kompatibilis az N191-es? És akkor annak a RIM-ját tölteném rá. Pár helyen úgy emlegetik, hogy a Moov Black (N191) valójában a Knight Rider de a Knight Rider tipushoz sem találok ROM-ot. Szóval egy N191-es ROM kellene esetleg egy Knight Rider-é
Esetleg még az is segítség lenne, ha valahogy le tudnám menteni a készülékemről a saját ROM ját és abban átturiznám a PATHS.XML állományt (Csak egy útvonalat kéne módosítani) és visszatölteném a módosított ROM-ot. Erre valakinek van valami ötlete, hogyan tudnám megtenni?
Készülékem pontos adatai:
Mio Moov Black
N191
R01.3.9753.1020
PWA: KITT400_M
Üdv. |
|
| Vissza az elejére |
|
 |
|
|
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban Nem szavazhatsz ebben fórumban
|
|